Μήνυμα του δικηγόρου Τ. Ζώτου που συνελήφθη γιατί έσβηνε ναζιστικά συνθήματα

2017-12-28 08:41

 

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η σύλληψη του δικηγόρου Τάκη Ζώτου επειδή έσβησε με σπρέι ναζιστικά σύμβολα της Χρυσής Αυγής σε τοίχο του Καρπενησίου  

Ζώτος: Τα ναζιστικά συνθήματα είναι ντροπή για την πόλη

 

 

Στον κ. Ζώτο – ο οποίος έχει διατελέσει και δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α, του απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς. 

Όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής της γυναίκας του, το Καρπενήσι. Όταν έμπαινε στην πόλη, είδε γραμμένα συνθήματα της Χρυσής Αυγής με σβάστικες. Η επόμενη κίνησή του , ήταν να αγοράσει σπρέι και να τα σβήσει. Στη συνέχεια έγραψε «έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι», με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός και να συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας.
Λόγω της δικηγορικής τους ιδιότητας πάντως, διέφυγε την αυτόφωρη διαδικασία και τη διανυχτέρευση στο κρατητήριο. 
 

«Μαθαίνω με ευχαρίστηση ότι και στα Χανιά αρνούνται να νοικιάσουν γραφεία στην εγκληματική οργάνωση - Ποτέ και πουθενά δημόσιο χώρο, χρόνο, χρήμα στην εγκληματική οργάνωση», ανέφερε ο κ. Ζώτος. 

Μιλώντας για τα συνθήματα στην πόλη του Καρπενησίου, είπε ότι ο δήμος κακώς τα άφησε τόσες μέρες και δεν τα έσβησε. «Είναι στην είσοδο της πόλης και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτά τα συνθήματα είναι ντροπή και προσβολή για όλους και ειδικά για το Καρπενήσι που κάηκε από τους ναζί. Το σπίτι που μένω κάηκε από τους ναζί», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη σύλληψη του δικηγόρου και κάνει λόγο για ύπαρξη χρυσαυγίτικων πυρήνων μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.

 

πηγή: in.gr