"Μην ξεχάσεις να φέρεις χρήματα να αγοράσεις τον σκλάβο σου", ένας τρόπος αυτοχρηματοδότησης των σχολείων στην Αυστραλία, άρθρο της Δ. Καπίρη για

2016-10-19 20:42

«Aφίσα» σε δημόσιο Λύκειο στο Σίδνεϊ. «Μην ξεχάσεις να φέρεις χρήματα, για να αγοράσεις έναν από τους σκλάβους» (μαθητές της Γ Λυκείου)!!!

  Η χρηματοδότηση όλων σχολείων, στην Αυστραλία, συνδέεται με  ένα σύστημα αξιολόγησης και κατάταξης, που  βασίζεται σε ετήσιες μαθητικές εξετάσεις(NAPLΑN) και εφαρμόζεται τελευταία.

 

 Λόγω της υποεπίδοσης των μαθητών πολλών δημοσίων σχολείων η χρηματοδότηση μειώνεται, σε αντίθεση με τα καθολικά και τα ανεξάρτητα-ιδιωτικά. Συνεπώς, τα δημόσια σχολεία προσπαθούν να βρουν τρόπους αυτοχρηματοδότησης,  προκειμένου εξοικονομήσουν χρήματα, με πολλές «ευφάνταστες ιδέες».

 

 Μια τέτοια απίστευτη και όμως αληθινή, είναι η «μέρα σκλάβων», όπου γίνεται δημοπρασία ανάμεσα στους μαθητές της Τρίτης Λυκείου, ώστε να «αγοραστεί» στην καλύτερη τιμή ο σκλάβος-μαθητής, ο οποίος συμμετέχει οικειοθελώς,  από τον συμμαθητή- «αφεντικό» του, που θα ικανοποιήσει τα θελήματα του για την ημέρα αυτή, με σκοπό τα χρήματα αυτά να μείνουν στο ταμείο του σχολείου!!!

 

Τέλος, και το πιο θλιβερό, αυτή η «απείρου κάλλους» ημέρα, της «αγοραπωλησίας μαθητών-σκλάβων», γίνεται δεκτή ως ημέρα με πολλή διασκέδαση!!!  

 

                                                                        Δόξα Καπίρη

 

πηγή: www.prin.gr