Καταγγελία για το χτύπημα τάγματος εφόδου της Χρυσής αυγής σε τρεις γυναίκες έξω από το Εφετείο

2017-11-03 00:23

 

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής χτύπησε τη Τετάρτη 1/11/2017, τρεις γυναίκες έξω από το Εφετείο, ανάμεσά τους την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας της Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν καταδρομικά σε διερχόμενο τρόλεϊ και χτύπησαν άντρα που επέβαινε σ΄ αυτό, υπέγραψαν δε την επίθεση πετώντας φέιγ βολάν της Χρυσής Αυγής. Στη στάση του τρόλεϊ γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο την Ευγενία Κουνιάκη που μετέβαινε στο δικαστήριο για την προγραμματισμένη δικάσιμο, μια διερχόμενη αρχιτέκτονα που μετέβαινε στην εργασία της στο πρόσωπο και μια τρίτη γυναίκα στα πόδια.

 

Προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας η οποία αρνιόταν επί ώρα να συλλάβει τους δράστες, όπως επίμονα ζητούσε η χτυπημένη από αυτούς, δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, την οποία μάλιστα οι αστυνομικοί συμβούλευαν να καθαρίσει τα αίματα από το πρόσωπό της. Για το γεγονός προσήχθησαν τελικά 25 άτομα.

 

Η Χρυσή Αυγή, με την παρουσία τεσσάρων βουλευτών της στη ΓΑΔΑ, των Κασιδιάρη, Λαγού, Κούζηλου και Καρακώστα, ανέλαβε με τον πλέον επίσημο τρόπο την πολιτική ευθύνη της επίθεσης των μελών της σε βάρος των 3 γυναικών.

 

Είναι φανερό πια ότι η φασιστική βία κλιμακώνεται όταν επίκειται η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στην δίκη με στόχο να τρομοκρατήσουν τους μάρτυρες ακόμα και αυτούς που προέρχονται από τις γραμμές της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην τολμήσουν να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

 

Οι ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για την στάση της Αστυνομίας είναι τεράστιες καθώς είναι επανειλημμένες οι επιθέσεις εντός και γύρω από τα δικαστήρια ομάδας νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζουμε ότι προπηλάκισαν τη Μάγδα Φύσσα, επιτέθηκαν σε  αντιφασίστες ενώ στον έλεγχο στην είσοδο χρυσαυγίτης είχε μαζί του λάμα.

 

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε με όλη μας τη δύναμη πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να χτυπηθεί ο φασισμός και η ΧΑ, να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία και να κλείσουν παντού τα γραφεία της, να καταδικαστεί ο φασισμός στη συνείδηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, να ανατραπεί η αντιδραστική επίθεση κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ, να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος