Καμιά συμμετοχή στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ

2015-04-28 21:24

 

Τις μέρες αυτές (20-30 Απριλίου) διεξάγεται στη χώρα μας μεγάλη διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική άσκηση με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας,  στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν σε όλη σχεδόν την επικράτεια και τον εναέριο χώρο (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο.  Τα σενάρια της άσκησης δείχνουν και στον πιο ανίδεο ότι όλη αυτή η καλλιέργεια του αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ παράλληλα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα από όσα επικαλούνταν.

 

Το κόστος της εν λόγω άσκησης αποτελεί πρόκληση για τον δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων λεηλατούνται, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

 

Ταυτόχρονα, η επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην εν λόγω άσκηση έρχεται σε αντίθεση με τη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, που επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές πρακτικές ΗΠΑ-Ισραήλ. Η επιμονή στις πολεμικές προετοιμασίες, οι παράλογες αγορές νέων όπλων, οι προσλήψεις νέων μισθοφόρων, οι αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία καταδεικνύουν σχέδια και συμφέροντα που δεν είναι δικά μας. Οι ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή μόνο δυστυχία και εκμετάλλευση μπορούν να υποσχεθούν για τους λαούς.

 

Στηρίζουμε τους φαντάρους από δεκάδες στρατόπεδα, που αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Αρνούμαστε να δούμε τη χώρα να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά στους πολέμους της νέας εποχής. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.

 

Τετάρτη 29/4 στις 6μ.μ.

κινητοποίηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

 

Ρέππα Ντίνα           Γράφου Ματίνα