Iρανοί ράβουν τα στόματα τους: το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξουν τα σύνορα!

2015-11-23 22:16

 

Το προσφυγικό είναι η αιχμή του ταξικού πόλεμου που εξελλίσεται στη γειτονιά μας και όχι μόνο. Και όλο αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη τις τελευταίες μέρες, είναι η αιχμή του προσφυγικού. Οι χώρες κλείνουν τα σύνορα, μία προς μία, πατώντας ουσιαστικά στα γεγονότα της Γαλλίας και αντιμετωπίζουν τους καταταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους με καταστολή, ΜΑΤ και χημικά, ακόμα και σε μικρά παιδιά. 

 

 

Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι στα όρια. Με το διαχωρισμό σε «πρόσφυγες» και σε «οικονομικούς μετανάστες» ανάλογα την εθνικότητα, λες και είναι εμπορεύματα προς εξαγωγή, παίζουν το κλασικό «διαίρει και βασίλευε» των από πάνω. Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, με την μη κάλυψη βασικών αναγκών, στέγης (οι σκηνές δε φτάνουν για όλους) και τροφής/νερού. Λογικό θα είναι κάποια στιγμή -αν δεν έχουν ξεσπάσει ήδη- να γίνουν διενέξεις έως και συρράξεις μεταξύ «νόμιμων» και μη, ακόμα και για ξεροκόματα, με τους δεύτερους, λογικότατα να νοιώθουν αδικημένοι, ενώ μέχρι τώρα ήταν ενωμένοι στην κοινή τους μοίρα. 

 

Η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες σε ανακοίνωσή της, παίζει το παιχνίδι της ΕΕ και των κυβερνήσεων -συμπεριλαμβανόμενης και της ελληνικής- συναινώντας ουσιαστικά με το διαχωρισμό βάσει εθνικότητας. Κάποιοι Ιρανοί πρόσφυγες ξεκίνησαν ήδη απεργία πείνας μετά το κλείσιμο των συνόρων, ράβοντας τα στόματά τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλους εμάς. Ένα μεγάλο μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα για καλύτερη ζωή, παρόλη την προσπάθεια της Ε.Ε. με τις αντιπροσφυγικές της πολιτικές για το αντίθετο. Οι αλληλέγγυοι κάνουν ό,τι μπορούν, ξεπερνώντας τις δυνάμεις τους, αλλά το θέμα είναι τεράστιο και επιβάλλεται να παρθούν πολιτικές αποφάσεις. Όσο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επεμβάσεις τους, το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξουν τα σύνορα τους στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. 

 

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» 

Πηγή φωτογραφιών: topontiki.gr
 

Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή, φωνάζοντας συνθήματα(«Ελευθερία!», «Δεν πάμε πίσω», «Δεν είμαστε τρομοκράτες»). Ένας άγνωστος αριθμός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, ενώ πέντε Ιρανοί έχουν καθίσει γυμνοί στις σιδηροδρομικές γραμμές και έχουν ράψει το στόμα τους.

 

ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://www.elaliberta.gr