Γερμανία: Κλείνουν πρόσφυγες σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης

2015-09-15 18:10

 

Στο στρατόπεδο θα τοποθετούνταν 200 πρόσφυγες

 

Μία αρκετά μακάβρια απόφαση έλαβαν οι γερμανικές αρχές βγαλμένη μέσα από την εφιαλτική παρακαταθήκη του ναζισμού, καθώς είκοσι ένας πρόσφυγες τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μπούχενβαλτ, του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης, όπου εξοντώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, το πρώην στρατόπεδο των ναζί εξοπλίστηκε με στοιχειώδη μαγειρεία και κρεβάτια και άνοιξε τις πύλες του, μετά από 70 χρόνια αχρηστίας, στους νέους του «ενοίκους».

 

«Πρόκειται για μια λύση ανάγκης, που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε», ανέφερε στη βρετανική Daily Mail ο δήμαρχος της συνοικίας Mitte του Βερολίνου, Κρίστιαν Χάνκε.

 

Από την πλευρά του ο 20χρονος Αμπντουραχμάν Μάσα από την Ερυθραία, ανέφερε στην Daily Express ότι δεν τον ενδιαφέρει η χρήση που είχε παλιότερα το στρατόπεδο.

 

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στο στρατόπεδο θα τοποθετούνταν 200 πρόσφυγες. Ο επικεφαλής της επιτροπής για τους πρόσφυγες στο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας χαρακτήρισε το σχέδιο «ανησυχητικό», ενώ σημείωσε ότι αποτελεί «ένδειξη ανησυχίας».

 

Περίπου 250.000 άνθρωποι κρατήθηκαν στο Μπούχενβαλτ από το 1937 μέχρι το 1945. Οι κρατούμενοι υφίσταντο συχνά βασανιστήρια, ενώ χρησιμοποιούνταν για ιατρικά πειράματα. Τουλάχιστον 55.000 άνθρωποι έχει καταγραφεί ότι έχασαν τη ζωή τους στον ίδιο χώρο που, 70 χρόνια μετά, τοποθετούνται οι σύγχρονοι ανεπιθύμητοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γερμανικές αρχές.

 

Πηγή https://www.alfavita.gr