Ελληνική αντιπροσωπεία στη διαδήλωση στην Άγκυρα ενάντια στις απολύσεις των εκπ/κών από το συνδικάτο Egitim Sen, Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους η Διεθνιστική αλληλεγγύη!

2016-10-09 19:25

Στις 5 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών της Egitim Sen στην Άγκυρα για την απόλυση πάνω από 11.000 εκπαιδευτικών που ανήκουν στο Συνδικάτο Egitim Sen. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκ μέρους των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας (ΔΟΕ) ο συνάδελφος Νίκος Καλόγηρος και εκ μέρους των Δημοσίων Υπαλλήλων της Ελλάδας (ΑΔΕΔΥ) ο Παντελής Βαϊνάς και ο Παύλος Αντωνόπουλος. Oι Ομοσπονδίες της Ευρώπης και της Διεθνούς των εκπαιδευτικών στείλανε ευχές αλλά αρνήθηκαν να στείλουν μέλη τους προφασιζόμενοι ζήτημα ασφάλειας. Γι' αυτούς δηλαδή η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα αλλά για τους πρόσφυγες που επαναπροωθούν είναι ασφαλέστατη!!!


Η κατάσταση στην Τουρκία οδεύει προς τον φασισμό, ανανεώνει ο Ερντογάν ανά 3 μήνες το καθεστώς έκτακτης ανάγκης όπου απαγορεύει κάθε διαμαρτυρία, συγκέντρωση ή και δια του Τύπου αναφορά. Έχουν απολυθεί πάνω από 100.000 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. 

 

Έχουν κλείσει όλα τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης και προχωρούν σε αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία με προτεραιότητα στη διδασκαλία του Κορανιού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

 

Με δήλωση του ο Πρόεδρος της Egitim Sen ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών της Τουρκίας τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και Δημόσιους υπάλληλους που στέκονται στο πλευρό τους και δεσμεύτηκε να στείλουν αντιπροσωπία στη χώρα μας στις αρχές Νοέμβρη.


Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους η Διεθνιστική αλληλεγγύη!