Αριστοτέλης: Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα! Πρόκληση η παρουσία του τις ημέρες της επετείου του Πολυτεχνείου! Διαδήλωση Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 5.00 μμ από το Πολυτεχνείο στην Αμερικάνικη πρεσβεία

2016-11-11 06:55

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ!  

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5.00 Μ.Μ. - ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ:

 

- ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΛΑΟΥΣ,

-   ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

- ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ – ΔΝΤ – ΕΕ - ΝΑΤΟ

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό, τη νεολαία  μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Γίνεται τις μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγραψε το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» στις πύλες του, που βάφτηκαν με το αίμα των εξεγερμένων.

 

Ο Ομπάμα έρχεται ως "ο σύγχρονος ντίλερ" των συμφερόντων του αμερικάνικου οικονομικού κατεστημένου, απαιτώντας βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή στο πλευρό των ΗΠΑ, τη γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", που προωθεί το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο στην περιοχή και τους δρόμους μεταφοράς του, την επίτευξη αντιδραστικών λύσεων στο Κυπριακό. Ο Ομπάμα είναι ο πλανητάρχης που συνέχισε τις πολιτικές των επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ, την «προστασία» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. με τα πλοία του ΝΑΤΟ, από τους πρόσφυγες των πολέμων τους.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επιδιώκει να γράψει την ιστορία με το μελάνι της δικής της υποταγής. Θέλει να μας πείσει ότι οι “φονιάδες των λαών” άλλαξαν σε ειρηνική, φιλική και συμμαχική δύναμη. Εμείς όμως, δεν ξεχνάμε τις Χούντες σε όλο τον κόσμο, την Κύπρο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία. Δεν ξεχνάμε ότι οι Η.Π.Α. έβαλαν ανεξίτηλα τη σφραγίδα τους σε πολέμους, δικτατορίες, στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στην πολιτική αυτή, συμφωνεί πλήρως με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας δυνάμεις και έδαφος για νέες βάσεις, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα με Ισραήλ – Αίγυπτο, πολιτική που πολλαπλασιάζει τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Δεν αρθρώνει λέξη για το μαζικό πογκρόμ ενάντια στους Κούρδους από το τουρκικό κράτος, συνυπογράφει την ανάπτυξη Ευρωστρατού με αρμοδιότητες κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας.

 

Η εναρμόνιση με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές και η πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό φέρνει πιο κοντά στο λαό μας τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους, οξύνει την προσφυγική κρίση, βαθαίνει την εκμετάλλευση.

 

Μόνος δρόμος είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Για τη φιλία των λαών, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Για την υπεράσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης τους σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του πολέμου. 

 

·           Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. 

 

·           Αντίσταση - ανατροπή της κυβερνητικής σύμπλευσης σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

 

·           Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

 

  Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα