Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους του Metropolis απέναντι στην απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα τους

2014-01-07 23:02
 

 Ο ιδιοκτήτης των Metropolis, Ανδρέας Κουρής, προχώρησε σε μήνυση εναντίον των απολυμένων  των καταστημάτων Metropolis.


Με την άσκηση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση, επιχειρεί  να ανατρέψει την εις βάρος του δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έπειτα από αγωγή που είχαν ασκήσει εναντίον του οι απολυμένοι και η οποία τους έδωσε το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων  (μετοχές του σε άλλες εταιρείες, προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα κτλ) εκτός της εταιρείας Metropolis. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη απόφαση, εκτός από τις αποζημιώσεις των απολυμένων, αναγνωρίζει και την ατομική ευθύνη που έχει ο Ανδρέας Κουρής ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Μετρόπολις ΑΕΕ».
 

Η μήνυση στρέφεται  αποκλειστικά κατά των 12 απολυμένων που πέτυχαν αυτή τη δικαστικό αποτέλεσμα και αφορά το περιεχόμενο (!) της αγωγής τους. Και, επιπλέον, κατά ενός απολυμένου, που κατέθεσε υπέρ τους στο συγκεκριμένο δικαστήριο.
 

Είναι φανερό ότι είναι σαφή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους απολυμένους που συνεχίζουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, να τους υποχρεώσει σε υποχώρηση με την απειλή εμπλοκής τους σε πολυετείςς δικαστικές προσφυγές!

   Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους, στηρίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα τους να αντισταθούν στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι σε όσους νομιμοποιούν την κοινωνική βαρβαρότητα, καλούμε σε συσπείρωση γύρω από τον αγώνα τους  -και σε κάθε εργατικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη- ώστε να ορθώσουμε ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στις απόπειρες ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους του Metropolis απέναντι στην απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα τους

επισυναπτόμενο εδώ