Να γίνει ΤΩΡΑ δεύτερος γύρος αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ με βάση τα πραγματικά κενά/Το υπουργείο απεργάζεται υποχρεωτικές μετακινήσεις από την Α’ Αθήνας

2013-09-09 11:35

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες

Η πολιτική της λεηλασίας της συγκυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην απόγνωση. Οι μηδαμινές αποσπάσεις δασκάλων και νηπιαγωγών που ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας μεγεθύνουν τα ήδη μεγάλα αδιέξοδα των εκπαιδευτικών.

Καταστρέφουν τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών, τους καταδικάζουν (μόνιμους και αναπληρωτές – όσοι υπάρχουν ακόμα) σε αιώνια περιπλάνηση, με μισθούς που δε φτάνουν ούτε καν για επιβίωση, σε διάλυση των οικογενειών τους και τελικά σε παραίτηση ή άδειες άνευ αποδοχών ώστε να «πιάσουν» το νούμερο των επιθυμητών αποχωρήσεων.

Αντίστοιχα με τον παράνομο μηχανισμό των μετατάξεων κατασκευάζουν ένα μόνιμο μηχανισμό εργασιακής περιπλάνησης, αβεβαιότητας και μόνιμων υπεράριθμων. Υλοποιούν τον πολιτικό σχεδιασμό για ένα δημόσιο σχολείο που θα λειτουργεί φτηνά και με ελάχιστο φοβισμένο προσωπικό, έτοιμο για όπου διατάξει η υπηρεσία.

Σχεδιάζουν ένα Δημόσιο Τομέα  υπεραντιδραστικά αναδιοργανωμένο, των χιλιάδων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, όχι για να παρέχει δημόσια – δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση κι άλλα δημόσια αγαθά, αλλά για να υποτάσσεται στο κεφάλαιο και την αγορά.

Ενώ τα ΠΥΣΠΕ δηλώνουν πολύ λιγότερα κενά από τα πραγματικά, το υπουργείο δεν ικανοποιεί τις αιτήσεις απόσπασης ούτε καν γι’ αυτά. Μόνο ο πολιτικός κυνισμός της κοινωνικής καταστροφής καθοδηγεί τις αποφάσεις τους.

Στόχος τους να δημιουργήσουν τεράστια αδιέξοδα σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να οδηγήσουν στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που απεργάζονται, που δεν είναι άλλα από τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τις συμπτύξεις, το χτύπημα των μορφωτικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των μαθητών, των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Παντού να κυριαρχήσει ο μεσαίωνας!

Τελευταίο επεισόδιο στην επίθεση που δέχεται ο εκπαιδευτικός κόσμος η αναθεώρηση του πίνακα των αναπληρωτών μέσα στην ίδια ημέρα! Παρά το γεγονός ότι έχουν μειώσει κατά 10.000 τους αναπληρωτές σε σχέση με την περσινή χρονιά, τολμούν και ανακοινώνουν διαφορετικά ονόματα το πρωί και διαφορετικά το βράδυ. Στην κυριολεξία παίζουν με τη ζωή και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων. Καλλιεργούν σκόπιμα το φόβο, την ανασφάλεια και τον κοινωνικό κανιβαλισμό στον κόσμο της εκπαίδευσης.

Εμφανίζουν πλεονάζον προσωπικό στην Α’ Αθήνας, για να προχωρήσουν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις στα πλαίσια της περιφέρειας

Υποχρεωτικές μετακινήσεις δασκάλων από την Α’ Αθήνας απεργάζονται στην περιφέρεια με τη δικαιολογία ότι η Α’ Αθήνας έχει πλεονάζον προσωπικό και τα άλλα ΠΥΣΠΕ της Αττικής έχουν ελλείψεις!

Ταυτόχρονα, μια προσεκτική ματιά στους πίνακες των αποσπάσεων και των προσλήψεων αναπληρωτών αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν αντιμετώπισε κανένα ζήτημα αλλά τα μεγέθυνε:

Συγκεκριμένα (με βάση τα στοιχεία που οι διευθύνσεις είχαν στείλει στο υπουργείο, που θυμίζουμε παρουσιάζουν λιγότερα κενά από τα πραγματικά):

Αύξησε τα κενά σε 20 περιφέρειες

Μείωσε τα κενά σε 20 περιφέρειες

Δημιούργησε κενά σε 4 περιφέρειες

Διατήρησε τα κενά σε 3 περιφέρειες

Δημιούργησε πλεονάζοντες σε 7 περιφέρειες

Παρέμειναν πλεονάζοντες σε 3 περιφέρειες

Αύξησε τους πλεονάζοντες σε 1 περιφέρεια

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα

Το υπουργείο παιδείας είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση.

Διεκδικούμε:

  • άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με 2η φάση αποσπάσεων που πρέπει να γίνει τώρα. Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών που εργάζονταν στην εκπαίδευση όλα τα προηγούμενα χρόνια και μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην έκτακτη ΓΣ για να αποφασίσουμε απεργιακή συμπόρευση με τους καθηγητές με πενθήμερες από 16/9 και να οργανώσουμε τη δράση μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ

O φόβος και η αβεβαιότητα να μετατραπεί σε συλλογική συσπείρωση και εφιάλτη της κυβερνητικής εξουσίας των μνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Να γίνει ΤΩΡΑ δεύτερος γύρος αποσπάσεων εκτός ΠΥΣΠΕ με βάση τα πραγματικά κενά/Το υπουργείο απεργάζεται υποχρεωτικές μετακινήσεις από την Α’ Αθήνας

επισυναπτόμενο εδώ