Καταγγελία για τις απολύσεις στην Bristol-Myers Squibb Α.Ε.

2013-04-16 17:57

Καταγγέλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη - απόλυση του Παναγιώτη Μπολοβονέα από την Bristol-Myers Squibb Α.Ε., (μεγάλη πολυεθνική εταιρία φαρμάκων, ανάμεσά τους το Depon). Ο Παναγιώτης Μποβολονέας, είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων της Bristol-Myers Squibb Α.Ε. Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων και προεδρεύον στο υπό σύσταση τοπικό σωματείο των εργαζομένων.

Η πολυεθνική εταιρεία έχει παρελθόν στις απολύσεις. Πάνω από 50 εργαζόμενοι απολύθηκαν τον Ιούλιο του 2012  και τώρα η επιχείρηση προχωρά σε νέο κύμα. Δεκαέξι  εργαζόμενοι κλήθηκαν εκβιαστικά να υπογράψουν “οικειοθελείς” αποχωρήσεις.

Όμως, με την περίπτωση του Παναγιώτη Μπολοβονέα, η Bristol-Myers Squibb κλιμακώνει, με καθαρή συνδικαλιστική απόλυση για να  τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Προκειμένου να προχωρήσει στην απόλυσή του, η εταιρεία επικαλέστηκε την κατάργηση του τμήματος στο οποίο απασχολείτο. Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μετατίθεται σε τμήμα που επρόκειτο να κλείσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν η εταιρία προβεί στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συνδικαλιστή, είχε προσπαθήσει να τον εξαγοράσει με προσφορές που έφταναν ως και το ποσό των 230.000 ευρώ. Αντί αυτού, ο Παναγιώτης Μποβολανέας προχώρησε στην ίδρυση του τοπικού σωματείου, με αποτέλεσμα να εισπράξει για μία ακόμα φορά την εκδικητική συμπεριφορά της εταιρείας, με την παράνομη πράξη της απόλυσης.

Οι επιχειρηματίες αξιοποιούν όλο το νομικό οπλοστάσιο και την ελευθερία που τους παραχωρούν οι νόμοι που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση για να τσακίσουν όχι μόνο τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, αλλά ακόμη και το δικαίωμα της αντίστασης και της συμμετοχής στα σωματεία.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του Παναγιώτη Μπολοβονέα και το σταμάτημα των απολύσεων στην επιχείρηση. Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό του με κάθε τρόπο, για να σταματήσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Καταγγελία για τις απολύσεις στην Bristol-Myers Squibb Α.Ε.

επισυναπτόμενο εδώ