Θα φυλάτε και θα καθαρίζετε εσείς τα σχολεία κ. Αρβανιτόπουλε;

2013-07-11 23:32

Με αποκεφαλισμό χιλιάδων εργαζόμενων στους δήμους και στην εκπαίδευση προχωρά η κυβέρνηση το σατανικό της σχέδιο για απολύσεις στο δημόσιο, για την καθιέρωση ανασφαλούς και ελαστικής εργασίας και για εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δημοσίου απευθείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο με στόχο την κερδοφορία του.

Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η απόλυση 2.200 σχολικών φυλάκων και οι επιδιώξεις για την απόλυση των καθαριστριών.

Ο σύλλογός μας δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι φύλακες κι οι καθαρίστριες δεν είναι απλώς απαραίτητοι για τη λειτουργία του σχολείου αλλά χρειάζονται πολλές ακόμα προσλήψεις για να συντηρηθούν τα σχολεία με επάρκεια. Ανήκουν στην ευρύτερη σχολική κοινότητα  μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Είναι συνάδελφοί μας!

Η απόλυσή τους δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα σχολεία μας!!! Ο κ. Μητσοτάκης φυσικά αγνοεί ακόμα και τους όρους εργασίας τους. Να του μάθουμε λοιπόν, ότι οι σχολικοί φύλακες εργάζονται στα σχολεία σε δυο βάρδιες πρωί-απόγευμα (και όχι μόνο το πρωί, όπως δήλωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι). Είναι υπεύθυνες/οι για την υποδοχή του κοινού αλλά και των αργοπορημένων μαθητών σε ώρες λειτουργίας των σχολείων (όταν οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην τάξη τους και κάνουν μάθημα, το οποίο δεν επιτρέπεται να αφήσουν για να ανοιγοκλείνουν την πόρτα), και μόνο η παρουσία τους προστατεύει τα σχολεία μας και τους αύλιους χώρους.

Αλλά, είμαστε σίγουροι ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλά. Γι’ αυτό άλλωστε είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παράδοση των σχολικών χώρων σε ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι στα σχολεία και σε μαζική αγορά συναγερμών μέσω ΕΣΠΑ!!!

Ο στόχος των απολύσεων τελικά είναι πολλαπλός:

  • Απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων όπως απαιτεί το δημοσιονομικό σύμφωνο για λιγότερο κοινωνικό κράτος
  • Προσφορά  στο κεφάλαιο και στους ημέτερους για κερδοφορία έμμεση ή άμεση και
  • Όξυνση των μεθόδων καταστολής κι αυταρχισμού στο χώρο του σχολείου απέναντι στους μαθητικούς αγώνες μέσω ιδιωτικής αστυνόμευσης.

Απαιτούμε:

•    Επιστάτες – φύλακες – καθαρίστριες – διοικητικοί υπάλληλοι σε όλα τα σχολεία, με μόνιμη σταθερή εργασία.

•    Καμία μετακίνηση – διαθεσιμότητα - απόλυση του υφιστάμενου προσωπικού

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΡΚΕΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Θα φυλάτε και θα καθαρίζετε εσείς τα σχολεία κ. Αρβανιτόπουλε;

επισυναπτόμενο εδώ