Η νέα συγκυβέρνηση οργανώνει τη διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση

2013-07-01 20:29

H νέα συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, πριν καν περάσει μια εβδομάδα από τη συγκρότησή της, αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί το πολιτικό όχημα για την επιτάχυνση της αντεργατικής επίθεσης, μέσω χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με σκόπιμες διαρροές, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Μητσοτάκη, ζητά λίστες «υπεράριθμων» εκπαιδευτικών που θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα και από εκεί στον Καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί καλούνται να γίνουν τα πρώτα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συλλογικού, δημόσιου αγαθού που επιτάσσουν κεφάλαιο/ΕΕ/ΔΝΤ.


     Με τη λογική του αιφνίδιου θανάτου, που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ, επιχειρούν μέσα στο καλοκαίρι, να τσακίσουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο. Παράλληλα με τις απολύσεις στην εκπαίδευση, ετοιμάζουν το κλείσιμο χιλιάδων δημοτικών παιδικών σταθμών, την απόλυση του προσωπικού στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, το λουκέτο σε νοσοκομεία και τον αποκλεισμό των προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ανεργίας και εισοδηματικής αφαίμαξης, η εργατική οικογένεια κινδυνεύει να χάσει ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικά της δικαιώματα. Με τη «δαμόκλειο σπάθη» της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών, με τα βρέφη χωρίς παιδικό σταθμό και τα προνήπια χωρίς σχολείο, επιχειρείται να γραφτεί το success story της κυβέρνησης.
     Τα κυβερνητικά επιτελεία προσβλέπουν στον αιφνιδιασμό! Είναι γελασμένοι και το πάθημα στην ΕΡΤ θα έπρεπε να γίνει μάθημα στην κυβέρνηση. Οι σύλλογοι χρειάζεται από τώρα να οργανώνουμε την πάλη μας για το δικαίωμα στην εργασία και τη μόρφωση. Να απαγορευτούν οι απολύσεις σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. Ούτε ένα σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός να μην κλείσει ή συγχωνευτεί. Όσοι πιστεύουν ότι θα τσακίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα σχολεία, θα δουν τα σχολεία να βάζουν λουκέτο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με 5νθήμερη απεργιακή κινητοποίηση  και ΓΣ για τη συνέχισή της.

Ο σύλλογός μας θα συντονίσει τη δράση του άμεσα με τους άλλους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ καθώς επίσης και με τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με στόχο την απεργιακή προετοιμασία. Θα προχωρήσει σε ενημερώσεις των ενώσεων και των συλλόγων γονιών.

Το νέο Δ.Σ της ΔΟΕ οφείλει εδώ και τώρα να λάβει όλα τα αναγκαία πολιτικά και οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας της πάλης του εκπαιδευτικού κινήματος και της συμβολής του στην οικοδόμηση ενός πανεργατικού μετώπου απόκρουσης της επίθεσης.

Η νέα συγκυβέρνηση οργανώνει τη διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση

επισυναπτόμενο εδώ