Η απαγόρευση των διαδηλώσεων ενάντια στη σφαγή των δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και την ΕΕ, που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8/1, δε θα περάσει!

2014-01-07 23:03

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απαγορεύσει τη διαδήλωση που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 8/1/2014 από πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ με αφορμή την ανάληψης της προεδρίας από την Ελλάδα.


Η ΓΑΔΑ χρησιμοποιεί ως αιτιολογία για την απαγόρευση της διαδήλωσης ότι οι οργανωτές καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»(!!!).


Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ δηλαδή, μας λέει ότι από δω και πέρα θα επιτρέπει μόνο τις συγκεντρώσει που θα συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης και δε θα έχουν μαζική συμμετοχή κόσμου!!!


Είναι απολύτως φανερό ότι δε ζούμε μεμονωμένα περιστατικά αντιδημοκρατικών αποφάσεων. Τα τελευταία χρόνια, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός έχει αντικαταστήσει την αστική δημοκρατία που γνωρίζαμε γιατί η βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει ταχύτατα την εργαζόμενη πλειοψηφία, τους άνεργους και το λαό, απαιτεί την κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών και εργατικών δικαιωμάτων για να εφαρμοστεί.  Ως νέα χούντα, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μαζί  με την  τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών  και του κεφαλαίου, φιμώνουν τη λαϊκή διαμαρτυρία.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απαγόρευση που μας οδηγεί σε άλλες εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα δεχτεί περιορισμούς στα δημοκρατικά πολιτικά δικαιώματα του λαού μας.


Η απαγόρευση των διαδηλώσεων ενάντια στη σφαγή των δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και την ΕΕ, που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8/1, δε θα περάσει!

          επισυναπτόμενο εδώ