Η αθώωση του Στέφανου Γκουλιώνη, σοβαρότατη νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης και του κινήματος αλληλεγγύης!

2013-08-14 08:55

Το πειθαρχικό συμβούλιο της Λάρισας αθώωσε ομόφωνα το Στέφανο Γκουλιώνη, ο οποίος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 19 Απριλίου 2013 με βάση τους επαίσχυντους και υπαλληλοκτόνους νόμους 4057/2012 και 4093/2012. Δικαιολογία για την παραπομπή του με την κατηγορία «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» ήταν η συμμετοχή του στη διαδήλωση στην παρέλαση στις 25 Μαρτίου 2011.

 

Το κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε από τη μαχόμενη εκπαίδευση αλλά και από τους άλλους εργαζόμενους νίκησε την απόπειρα της κυβέρνησης να υποτάξει τους αγώνες των εργαζομένων με  το φόβο των διώξεων και της απόλυσης. Δεκάδες πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και ΕΛΜΕ εκδήλωσαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους ενώ ψήφισμα εκδόθηκε και από την 82η Γ.Σ. αντιπροσώπων. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αλλά και μέλη συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας  που πραγματοποιήθηκε όταν συνεδρίασε  το πειθαρχικό συμβούλιο στη Λάρισα.

 

Ειδικά ο σύλλογός μας, του οποίου ο Στ. Γκουλιώνης υπήρξε στο παρελθόν μέλος, πρωτοστάτησε στη δημοσιοποίηση του ζητήματος, στη συγκέντρωση υπογραφών, στη διοργάνωση της διαδήλωσης συμμετέχοντας με πούλμαν από την Αθήνα.

 

Μετά από την απόφαση αυτή, αίρεται η αναγκαστική αργία ενώ ο εκπαιδευτικός θα πάρει πίσω τα χρήματα που του παρακρατήθηκαν από τις 19 Απριλίου και μετά. 

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ

ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η αθώωση του Στέφανου Γκουλιώνη, σοβαρότατη νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης και του κινήματος αλληλεγγύης!

επισυναπτόμενο εδώ