ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Α’ ΠΥΣΠΕ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

2013-09-11 01:18

ΔΑΣΚΑΛΕ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ! ΑΥΤΟΙ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησε ο σύλλογός μας στο Α’ ΠΥΣΠΕ ύστερα από την απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. μας για τα ζητήματα των πλασματικών υπεραριθμιών, των αποσπάσεων και της παράνομης εγκυκλίου του υπουργείου παιδείας σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών κενών.

Από τις απαντήσεις της διευθύντριας εκπαίδευσης Χατζημανώλη Δ., έγινε φανερό πως η Περιφερειακή Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να δημιουργήσουν πλασματικές υπεραριθμίες ώστε όχι μόνο να προχωρήσουν σε μετακινήσεις εντός ΠΥΣΠΕ, αλλά δημιουργώντας πλεονάζοντες, να προχωρήσουν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις σε άλλα ΠΥΣΠΕ! Αν το σχέδιο τους ευοδωθεί πάνω από εκατοντάδες  εκπαιδευτικοί της Α’ Αθήνας θα εμφανίζονται με τεχνητό τρόπο να περισσεύουν!!!

Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι συναντηθήκαμε με τη διευθύντρια εκπαίδευσης, Χατζημανώλη Δ., στην οποία θέσαμε το πλαίσιο των διεκδικήσεων του σωματείου μας. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Γκρέκας Π., Ρουμπής Τ., Κλιάφα Άρτ. (αναπληρωματική).

Καταγγείλαμε την απαράδεκτη εγκύκλιο που δίνει το περιθώριο να αυξηθούν οι μαθητές ανά τμήμα, αναφέρεται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, καταργεί τη λειτουργία των ολοημέρων, προετοιμάζει το έδαφος για υπερωρίες και κυρίως με τον τρόπο αυτό δημιουργεί περίσσευμα εκπαιδευτικών. Δηλώσαμε την απαίτησή μας να βγει ο πίνακας των λειτουργικών κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων χωρίς καμία σύμπτυξη τμήματος, με εκπαιδευτικούς στα ολοήμερα με βάση τη μέχρι τώρα νομοθεσία και με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχουν στελεχωθεί με ειδικότητες και κάλυψη των τμημάτων υποδοχής καθώς και των τμημάτων ένταξης. Απαιτήσαμε να πραγματοποιηθεί β’ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για να ικανοποιηθούν τα χιλιάδες αιτήματα συναδέλφων που βλέπουν να διαλύεται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός. Δηλώσαμε απερίφραστα,  ότι κάθε απόπειρα να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων για αποσπάσεις είναι παράνομη και ότι δε θα κάνουμε αποδεκτή καμία απόπειρα να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα παραπάνω.

Η διευθύντρια εκπαίδευσης δήλωσε ότι το Α’ ΠΥΣΠΕ έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει χωρίς να κάνει συμπτύξεις, να καταργήσει ολοήμερα κ.λπ. αλλά οι προφορικές εντολές από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Γκίνη Δ., απαιτούν την εφαρμογή της εγκυκλίου.

Η ίδια δήλωσε ότι αδυνατεί να προχωρήσει σε υπηρεσιακές μεταβολές εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και δεσμεύτηκε ότι λόγω αυτής της αδυναμίας δεν πρόκειται να γίνει συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ πριν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Ταυτόχρονα, υπήρξε δέσμευση ότι θα υπάρξει ενημέρωση 48 ώρες πριν τη σύγκλιση του ΠΥΣΠΕ όπως ορίζει ο νόμος. Οι αιρετοί δεσμεύτηκαν δημόσια ότι δε θα συμμετέχουν σε συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ που δε θα εξασφαλίζει τα παραπάνω και ότι θα ενημερώσουν αμέσως τα σωματεία σε περίπτωση που υπάρξει απόπειρα να συγκληθούν αυτά ώστε να μπορούν να προετοιμάσουν μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις.

Για την αδυναμία να λειτουργήσουν κανονικά τα Ειδικά Σχολεία από την Πέμπτη δήλωσε ότι θα σταλεί γραπτή εντολή να λειτουργήσουν τα τμήματα «εκ περιτροπής». Μία ημέρα τα μισά τμήματα και την επόμενη τα άλλα μισά!!!

Η διαδικασία δηλώσεων υπεραριθμίας έχει σταματήσει με εντολή του ΠΥΣΠΕ μιας και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο των λειτουργικών κενών. Οι συνάδελφοι λοιπόν την ημέρα του αγιασμού καλούνται να βρίσκονται στην οργανική τους θέση ή στη θέση που έχουν επίσημα τοποθετηθεί.

O πίνακας των αποσπασθέντων εντός ΠΥΣΠΕ, Ειδικής Αγωγής κατέβηκε από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης με προφορική εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γκίνη, ο οποίος είχε ζητήσει να μη γίνουν καθόλου αποσπάσεις από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή. Η διευθύντρια Εκπαίδευσης ζήτησε την εντολή γραπτώς γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να ακυρώσει νόμιμη απόφαση του ΠΥΣΠΕ.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς:

  • να μην υπακούουν σε προφορικές και τηλεφωνικές εντολές, να τις ζητούν γραπτώς και να επικοινωνούν με το σωματείο ώστε να υπάρχει συλλογική αντίδραση και στάση

  • να επιμείνουν να υπολογιστούν τα πραγματικά κενά τους και να ενημερώσουν το σωματείο όταν αυτό δε γίνεται αποδεκτό από το Α’ ΠΥΣΠΕ

  • να αρνηθούν συμπτύξεις με την προσαύξηση του 10% η οποία είναι εντελώς παράνομη (δείτε τη νομική γνωμάτευση της ΔΟΕ)

  • και να μην προχωρήσουν σε οριστικές κατανομές τμημάτων παρά μόνο αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο

Συνάδελφοι, στον αυριανό αγιασμό στα σχολεία μας, ενημερώνουμε τους γονείς για τις προσπάθειες του υπουργείου να ξεθεμελιώσει το δημόσιο σχολείο και όλες τις δομές, τους μοιράζουμε το γράμμα του συλλόγου, και τους εξηγούμε ότι ο εκπαιδευτικός που επιβλέπει τα παιδιά τους τις επόμενες ημέρες είναι συνοδός και όχι ο δάσκαλός τους μια και με ευθύνη του υπουργείου δεν μπορεί να γίνει ακόμα κατανομή.

Καλούμε συλλόγους και ενώσεις γονιών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

  • Τετάρτη 11/9, 11.00 π.μ.  στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γαλατσίου

  • Παρασκευή 13.00 μ.μ. στο Α’ ΠΥΣΠΕ

Μπλοκάρουμε κάθε διαδικασία στο ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ που θα επιδιώξει να κατοχυρώσει πλεονάζοντες και υποχρεωτικές μετακινήσεις

Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στην απεργία από 16/9

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΔΩ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Α’ ΠΥΣΠΕ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

επισυναπτόμενο εδώ