Δελτίο Τύπου των εκπαιδευτικών σωματείων για την επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ

2013-01-31 19:19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Οι Σύλλογοι Π.Ε.

 

Α’ Αθήνας, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρουσίου, «ο Αριστοτέλης», Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Δυτικής Αττικής, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Νίκαιας - Πειραιά, Παρθενώνας, «Περικλής», Πρόοδος, Ν. Σμύρνης

 

και οι ΕΛΜΕ

 

 Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής,  Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνας), Νότιας Αθήνας, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας

που συμμετείχαν στη σύσκεψη συντονισμού της εκπαίδευση σήμερα, Πέμπτη 24/1/2013, συζήτησαν για την απεργία στο ΜΕΤΡΟ και την επίταξη στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση και στα πλαίσια αυτά προτείνονται τα ακόλουθα:

 

  • η μαζική στήριξη-παρουσία των εκπαιδευτικών στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ (Κηφισού 94, Σεπόλια)

 

  • συμμετοχή των σωματείων μας στο κάλεσμα που απευθύνει σε σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες το σωματείο του ΜΕΤΡΟ για αύριο Παρασκευή, 25/1/2013, στις 17.30, στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια

 

  • Να αποφασίσουν τα εκπαιδευτικά σωματεία τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ με στόχο  να αποκτήσει το χαρακτήρα μιας κεντρικής αναμέτρησης του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

 

  • να βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαρκή επαφή και ταυτόχρονα σε συντονισμό με τα σωματεία στις συγκοινωνίες ώστε να αποφασίσουν έγκαιρα τις απαραίτητες απεργιακές και αγωνιστικές μορφές

 

Για την απεργία στο ΜΕΤΡΟ και τη στάση της κυβέρνησης θεωρούν ότι:

Μέρες χούντας θυμίζει η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που έδειξε το κυνικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του ΜΕΤΡΟ. Στόχος της είναι να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στο φόβο της απόλυσης για να γίνουν  «παράδειγμα» προς αποφυγή για όλους όσους θέλουν να παλέψουν πραγματικά ενάντια σε αυτή την πολιτική, που θέλει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς - ψίχουλα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.

Πρόκειται για πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και μας αφορά όλους. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης φτάνει πλέον στο σημείο να αμφισβητεί ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δίκιο τους. Την ίδια στιγμή που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στην ανέχεια, τη φτώχεια και την ανεργία με τις πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της τρόικας, επιδιώκουν δικτατορικά να επιβάλλουν την απαγόρευση κάθε κοινωνικού αγώνα, την ποινικοποίηση κάθε εστίας αντίστασης. Προχωρούν στην επιστράτευση των απεργών λες και βρίσκεται η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Όμως, ο μόνος πόλεμος που μαίνεται είναι ο κοινωνικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στον κόσμο της εργασίας, της γνώσης και του μόχθου.

         H συγκυβέρνηση αξιοποιώντας τη «σιδερένια φτέρνα»  του αστικού κράτους  (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης) επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.

Χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την εργαζόμενους ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη ότι είναι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική που αντιμετωπίζει το λαό και τους αγώνες του ως εχθρό!!!  Την πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο  κυβέρνησης-τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους, συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα αυτό. Αυτό τους ενδιαφέρει και  όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών». Άλλωστε, αν τους ενδιέφερε η ταλαιπωρία των επιβατών, δε θα μείωναν τα δρομολόγια και δε θα αύξαναν τα εισιτήρια, κάνοντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είδος πολυτελείας για την εργαζόμενη πλειοψηφία!

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Είναι σαφές ότι η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας. Δε θα αφήσουμε να μας «κατασπαράζουν» έναν έναν. Δεν περιμένουμε να έρθει η σειρά μας. Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους με γενικευμένη ανυπακοή για αποφασιστικούς αγώνες ανατροπής. Να τους τελειώσουμε εμείς πριν μας τελειώσουν αυτοί.

Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών

Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων

για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης

επισυναπτόμενο εδώ