Για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε Α Αθήνας, των αιρετών Παναγιώτη Γκρέκα και Τάκη Ρουμπή

2013-09-25 11:05

 

Ακολουθεί το κείμενο των αιρετών

Ύστερα από αίτημά μας, συναντηθήκαμε με τον αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε Α΄ Αθήνας κ. Χρήστο Κάππα και του θέσαμε τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα σχολεία της Α’ Αθήνας μετά την απόφασή του να προχωρήσει σε προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικών χωρίς να συνεδριάσει το συμβούλιο.

Ζητήσαμε άμεση σύγκληση του συμβουλίου και μας απάντησε ότι περιμένει την ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ έτσι ώστε να έχει και ο ίδιος δικαίωμα συμμετοχής. Γι’ αυτό το λόγο και προχωρά σε προσωρινές τοποθετήσεις και θα ανακοινοποιήσει στο ορθό τους πίνακες -κάνοντας διορθωτικές κινήσεις- παραδεχόμενος τα λάθη που έχουν γίνει και τα οποία του παρουσιάσαμε αναλυτικά.

Του θέσαμε το θέμα των εκπαιδευτικών που κρίνονται λειτουργικά υπεράριθμοι (από τον ίδιο και όχι από το ΠΥΣΠΕ) και μας απάντησε ότι δε θα μετακινηθεί κανένας εκπαιδευτικός από την Α΄ Αθήνας, παρά τις πιέσεις που δέχεται, γιατί θεωρεί ότι πλέον δεν περισσεύουν εκπαιδευτικοί στην Α΄ Αθήνας και ότι προχώρησε στη διαδικασία τοποθέτησης τους λόγω των έντονων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην έναρξη της χρονιάς.

Ζητήσαμε να μας κοινοποιηθούν τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων της Α΄ Αθήνας, με βάση τα οποία κάνει τις τοποθετήσεις και μας απάντησε ότι τα λειτουργικά κενά τα καθορίζει ο ίδιος, στηριζόμενος στο σύστημα καταγραφής survey. Αποτέλεσμα αυτού, και της μη τήρησης της διαδικασίας που προβλέπεται από το Π.Δ 50/1996 για τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, είναι η μετακίνηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών ΠΕ70 που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ της Α΄ Αθήνας σε άλλα ΠΥΣΠΕ της Αττικής.

Για τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί από τους εκπαιδευτικούς για τις προσωρινές τοποθετήσεις, απάντησή του ήταν ότι θα εξετασθούν από το ΠΥΣΠΕ, όταν αυτό συνεδριάσει με τη νέα του σύνθεση.

Στο θέμα των αποσπάσεων της Ειδικής Αγωγής που έχουν πραγματοποιηθεί από το ΠΥΣΠΕ, επικαλέστηκε έγγραφο με αρ.πρωτ. 129131/Γ6/13-9-2013 του Υπουργείου Παιδείας, όπου αναφέρεται ότι η στελέχωση των τμημάτων ένταξης θα γίνει μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και ότι θα γίνει τροποποίηση της απόφασης της σχετικής πράξης του ΠΥΣΠΕ (προδικάζει την απόφαση!!!) όταν θα ανασυγκροτηθεί.

Στο θέμα της υπολειτουργίας της Διεύθυνσης, συμφώνησε και μας απάντησε ότι θα αποσπαστούν (!!!) περίπου 10 άτομα ώστε να μπορέσει, πλέον, να λειτουργήσει ικανοποιητικά.

Ζητάμε, για άλλη μια φορά, να συγκληθεί άμεσα το υπηρεσιακό συμβούλιο -όπως υπάρχει η δυνατότητα- προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες με βάση την κείμενη νομοθεσία και να δοθεί ένα τέλος στην υφιστάμενη κατάσταση της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας των εκπαιδευτικών και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί σε μαθητές και γονείς.

 

ΣΤΗΝ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Παναγιώτης Γκρέκας

Τάκης Ρουμπής

Για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε Α Αθήνας, των αιρετών Παναγιώτη Γκρέκα και Τάκη Ρουμπή