Για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας από την ιδιωτική εκπαίδευση στο Α' ΠΥΣΠΕ

2013-04-23 21:22

Καλούμε όποιο συνάδελφο και συναδέλφισσα αναπληρωτή δεν του έχει αναγνωριστεί από το Α’ ΠΥΣΠΕ από το Νοέμβριο του 2011 και μετά...δείτε παρακάτω

Πριν λίγες μέρες κάποια ΠΥΣΠΕ της χώρας απαίτησαν από συναδέλφους αναπληρωτές επιστροφή χρημάτων για προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση που είχε αναγνωριστεί και που τώρα θεωρούσαν ότι έγινε παρανόμως.

   Ο σύλλογός μας είχε βγάλει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα όπου δήλωνε ρητά και κατηγορηματικά ότι η απαίτηση επιστροφής χρημάτων είναι απολύτως παράνομη και απαιτούσε να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια από τα ΠΥΣΠΕ. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για την προδήλως παράνομη αυτή ενέργεια, το υπουργείο υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση και με νέο έγγραφό του ζητά να σταματήσουν οι διαδικασίες περί επιστροφής χρημάτων εν αναμονή έκδοσης σχετικού προεδρικού διατάγματος.

 

  Το ΠΥΣΠΕ της Α’ Αθήνας όμως, από το παρελθόν δεν είχε αναγνωρίσει προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε μαζί με τους συναδέλφους αναπληρωτές την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και αναδρομικά τα χρήματα που τους οφείλει το δημόσιο. Καλούμε όποιο συνάδελφο και συναδέλφισσα αναπληρωτή δεν του έχει αναγνωριστεί από το Α’ ΠΥΣΠΕ από τον Νοέμβριο του 2011 και μετά, η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση και με βάση αυτό δεν έχει εισαχθεί στον αντίστοιχο βαθμό στο νέο μισθολόγιο, να επικοινωνήσει στο mail του συλλόγου ή με τα μέλη του Δ.Σ. που είναι υπεύθυνα για το σχολείο ή νηπιαγωγείο στο οποίο εργάζεται, ώστε να διεκδικήσουμε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας και την αναδρομική καταβολή των χρημάτων που αντιστοιχούν.

   Δε θα επιτρέψουμε να λεηλατούν χωρίς την παραμικρή αιδώ ακόμα και τα αυτονόητα δικαιώματα. Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα σε σταθερή εργασία για όλους χωρίς εξαιρέσεις!

Στο συγκεκριμένο ζήτημα θα υπάρχει και νομική υποστήριξη μέσω του νομικού συμβούλου του σωματείου.

Για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας από την ιδιωτική εκπαίδευση στο Α' ΠΥΣΠΕ

επισυναπτόμενο αρχείο